Kerek e vidéken

2017-02-11

Vetélkedő az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára a vajdasági értékek és a hungarikumok témájában


A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság Kerek e vidéken címmel vetélkedőt szervez az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára. A vetélkedő témája: a vajdasági magyar értékek és a hungarikumok.

Célunk, hogy a diákok megismerjék és közelebb kerüljenek saját településük, esetleg régiójuk értékeihez, kreatív feladatokon keresztül dokumentálják azokat, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a hungarikumokról.

A vetélkedő két kategóriában zajlik:

1. általános iskola felső tagozata

2. középiskola

A vetélkedőre 5 tagú (4 diák és 1 felkészítő tanár) csapatok jelentkezését várjuk. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet. Az iskolákon kívül művelődési egyesületek nevezését is várjuk.

A vetélkedő több fordulóban zajlik. Az első két forduló keretében a csapatok otthon dolgozzák ki a megadott feladatokat:

1. Az érték a részletekben rejlik – egy-egy fotó készítése 3 darab már az értéktárban szereplő és/vagy még felfedezetlen kincsünkről, rövid szöveges leírással. Határidő: 2017. január 20. A részletes feladatleírásért kattints ide.

2. Legyél az idegenvezetőnk! – már az értéktárban szereplő és/vagy még felfedezetlen kincseink turisztikai térképen való elhelyezése, útvonalterv készítése szabadon választott tematika alapján (pl. kastélyok, gasztronómia, néprajzi értékek, stb.). Határidő: 2017. február 3. A részletes feladatleírásért kattints ide.

3. A döntőbe jutó csapatokat izgalmas feladatokkal várjuk Zentára. A döntő időpontja: 2017. február 1112.

Díjazás:

A két kategória győztes csapata és felkészítőik vajdasági kiránduláson vehetnek részt, és értékes tárgynyereményekben részesülnek. A leglelkesebb versenyzők ösztöndíjas helyi értékgyűjtőkké válhatnak.

Regisztrálni 2017. január 20-ig a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján lehet.

További információkért hívja a 024/816-790-es telefonszámot, vagy írjon a csilla@vmmi.org e-mail címre.

 

2018-10-11

Vetélkedő


Kicsoda? A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítói: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva, Erdélyi Magyar ...

2018-09-29

Hagyományőrzés


Szent Mihály napján, szeptember 29-én, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk gyermeknek játékkal, ifjúnak mulatsággal, érettebb korúnak vigassággal. Szeptembert a nép Szent Mihály ha ...Készült a Magyar Kormány támogatásával