Helyi értékek kisfarsangja – Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom 2018

2018-09-29

Hagyományőrzés


Szent Mihály napján, szeptember 29-én, Zentán hetedhét Vajdaságra szóló táncházat hirdetünk gyermeknek játékkal, ifjúnak mulatsággal, érettebb korúnak vigassággal.

Szeptembert a nép Szent Mihály havának nevezi, amely őszelő, a szabadban töltött idő utolsó szakasza, a kisfarsang kezdete. Ez alkalommal a zentai Sportcsarnokban és a Népkertben mulatságot tartunk.

A helyszínen Helyi értékek kisfarsangja címmel bemutatkozási lehetőséget kínálunk az egyesületeknek és a települési értéktáraknak. A szervezők helyszínen standot biztosítanak, amelyeket helyi jellegzetességekkel (kézimunka, gasztronómiai sajátosságok, házi jókedv és más helyi értékek) saját ízlésük szerint berendezhetnek. A legotthonosabb és leleményesebb kiállításokat díjazzuk. Zsűrizéskor lehetőség lesz egy maximum 5 perces bemutatóra (ének, tánc, mese és így tovább), kóstoltatóra.

Várjuk az értéktárbizottságok, művelődési és hagyományőrző egyesületek jelentekezését.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2018. szeptember 19-ig.

 

 

2018-10-11

Vetélkedő


Kicsoda? A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítói: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva, Erdélyi Magyar ...

2017-12-09

Zenta

Kiállítás


A Vatebet fejlesztési ügynökség (Vajdasági Termeltetési, Beszerzési és Értékesítési Társaság) 2017. december 9–10-én megszervezi a VI. Vajdasági Kulináris és Élelmiszeripari Kiállítást. A rendezvényen ...Készült a Magyar Kormány támogatásával